Navn: Simen Hyll Hansen
Alder: 21

Bosted: Oslo
Studerer: Biologi på Universitetet i Oslo

Månedens underviser i mai heter Simen. Simen underviser en elev i biologi, et fag han virkelig brenner for. Med solid fagkunnskap og sterk interesse for faget, er han et perfekt eksempel på hvordan en privatunderviser skal være. På sin vei mot en bedre karakter på biologieksamen, har de oppnådd høyere motivasjon og mer læreglede – noe som reflekteres i de gode rangeringene og tilbakemeldingene Simen har fått på profilen sin.

Simen er fra Trondheim, men har studert på UiO og bodd i Oslo de tre siste årene. For tre måneder siden ble han med som privatunderviser hos Learnlink. Her kan du lese om hvordan han har greid å gi eksamenshjelp i et fag mange opplever som utfordrende.

 

Hei! Gratulerer med å bli Learnlinks månedens underviser! Hvordan føles det?
Jeg må innrømme at det kom som en overraskelse. Likevel veldig gøy å vite at jeg gjør noe riktig!

 

Hvordan går det med undervisningen?
Det har gått veldig bra. Eleven min har fått vekket en interesse for faget, mye av teorien hadde han fra før, men det var et behov for å gå gjennom ting muntlig. Det er ikke lenge til eksamen, så det blir spennende å se hvordan det går. Det er herlig å undervise og hjelpe med eksamen når motivasjonen er på topp.

 

Har dere oppnådd noen milepæler du er stolt av?
Vi har satt opp en læreplan, og jobbet etter denne. Hver eneste gang vi har nådd et mål og lært noe nytt, har vært en milepæl i seg selv. Mestring og fremdrift er det som holder motivasjonen oppe.

 

Hva slags erfaring har du med undervisning?
I tillegg til privatundervisning hos Learnlink, har jeg dette semesteret vært hjelpelærer på universitetet. Der har jeg hjulpet andre studenter i et fag om botanikk, rettet labrapporter og assistert dem med forsøk i laboratoriet – veldig givende det også.

 

Hva gjør du når du ikke studerer eller underviser hos Learnlink?
Jeg er glad i å være utendørs og gå på tur, enten med venner eller alene. I og med at jeg studerer biologi, er jeg veldig interessert i planter og liker å se etter nye arter når jeg er ute i felt. Camping er også en vinner – særlig husker jeg en tur til Hydalen i Buskerud som et høydepunkt i år.

 

Hvorfor ønsker du å jobbe som underviser?
Det virket som en fin erfaring å ha. Jeg mener at det er først når man har forklart noe til andre, at man virkelig forstår det selv. Derfor er dette en perfekt mulighet for å gå over ting i pensum en gang til, og å erverve seg en solid forståelse.

 

Hva liker du best ved å undervise?
Det aller beste er når eleven virkelig blir interessert i faget. I tillegg er det alltid gøy når de forstår noe nytt, og får et innblikk i hvordan alt henger sammen – det liker jeg veldig godt. Det er flott å se at man har vært med på å spre gleden ved kunnskap til andre.

 

Nå er det jo eksamenstider for deg også. Hvordan leser du selv til eksamen?
Jeg leser pensum selv, for så å jobbe med tilhørende spørsmål. Alle notater og oppgaver skriver jeg for hånd. For meg fungerer det nemlig mye bedre å bruke penn og papir enn PC – det gir en helt annen tilnærming. Etter at jeg har gjort det, går jeg som regel gjennom med studiekamerater og jobber med stoffet som gruppedarbeid.

 

Din yndlingslærer da du gikk på skolen – hva gjorde han/hun riktig?
Det må nesten være bilogilæreren min på videregående. Han var veldig interessert i faget, strålte av energi og var alltid godt forberedt til timen.

 

Sist, men absolutt ikke minst: Har du noen gode tips til andre undervisere?
Se på eleven som et medmenneske og en person – ikke vær utålmodig, det tar tid å lære seg ting. Det er også veldig viktig å bli kjent med eleven før undervisningen starter, og ikke bare gå rett på sak. Det er mye lettere å lære når det er fra noen som man kjenner litt og har et godt forhold til fra før.

Vil du lese om flere av Learnlinks underivsere? Se månedens underviser

Trenger du også litt ekstra hjelp til eksamen? Learnlink tilbyr privatundervisning fra 249 kr/timen. 

Categories: Ukategorisert