Skoleelever bruker utallige timer på å lære seg og pugge stoff, og det er mye man skal gjennom på et skoleår. De fleste bruker derfor ikke så mye tid på å trene på generell studieteknikk og på å booste hukommelsen. Her har du mye å tjene! Hvorfor ikke starte nå?

Hukommelsesforskere har sett at det å trene opp hjernen gjør at vi husker bedre. En studie fra Universitetet i Oslo innførte hukommelsestrening for en gruppe mennesker, og tre år senere så man at de fortsatt hadde utbytte av treningen. Om du er like flink til å trene hjernen gjennom hele ungdomsskolen eller videregående kan effekten altså vare langt ut i studieløpet ditt! Da trenger du færre timer på å pugge og kan holde på mer informasjon i arbeidshukommelsen om gangen.

Tren litt hver dag

Vi bruker hukommelsen i mye av det vi gjør hver dag, kanskje uten å tenke over det. Om du aktivt bruker de små situasjonene til å trene kan du få gode økter hver dag! 

Et eksempel er telefonnumre. Vi har blitt dårligere på å gidde å huske disse utenatt, men klarer det egentlig helt fint om vi prøver. Neste gang du skal ringe noen, skriv inn nummeret deres manuelt! Et annet tips er å memorere veien du skal gå istedenfor å titte på kartet hele tiden. Studér kartet én gang, og finn veien selv. Da utfordrer du hjernen litt mer i hverdagen.

Lær deg noe nytt!

Det er lett å ta seg helt fri i ferien, og det er selvfølgelig viktig å hvile og lade opp hjernen. Men hjernen har det best når den blir brukt, og du bør derfor bruke ferien på å lære deg noe nytt! Det kan være et nytt språk, en ny ferdighet eller kanskje en ny oppskrift. 

Prøv deg på noe du ikke har gjort før og tren deg god. Hva med å lære deg koding? Vi arrangerer kurs i sommer! Hjernen din vil takke og belønne deg ved å være enda mer klar for ny læring. 

Om Learnlink

Learnlink tilbyr tilrettelagt undervisning og leksehjelp over nett for grunnskolen og videregående skole. Vi har de beste personlige lærerne i landet og finner den som passer perfekt for deg. Vi bruker et egetutviklet videoverktøy som kombinerer videosamtale, chat og en delt skjerm som begge kan skrive og tegne på.

Ønsker du mer informasjon om nettundervisning? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.