Blir det skippertak igjen? Fortvil ikke! Her er tipsene som kan redde deg selv om det er kort tid igjen til prøve eller eksamen.

1. Få oversikt

Start med å få oversikt over hva du må kunne. Hva er pensum til prøven og hva har dere gått gjennom i timen av relevant stoff? Det kan være lurt å starte med å lese notater fra timen og bla raskt gjennom sidene i boken som er pensum. Prøv også å tenke på om det er noe du allerede har kontroll på eller som er spesielt vanskelig.

2. Les sammendrag

Mange lærebøker har sammendrag etter hvert kapittel. Disse er smarte for å se hva som er det mest sentrale. Ofte kan du også finne gode sammendrag på nettet, eller se filmer på Khan Academy. I «lesefag» kan du lese gjennom gamle eksamensbesvarelser.

3.Skriv stikkord

For å få maksimalt ut av lesingen er det lurt å skrive stikkord når du leser. Dette tvinger deg til å konsentrere deg om lesingen og gir deg notater som kan være gode å lese på rett før prøven.

Ønsker du å få mer skolearbeid unna på kortere tid, og samtidig få bedre karakterer? Prøv kurs i studieteknikk!

leksechatten

4. Snakk om stoffet

Det å snakke om stoffet enten med noen andre eller høyt for deg selv kan være en smart måte å forsikre deg om at du faktisk skjønner det du skal lære. Når du selv må formulere det muntlig, finner du raskt ut om du faktisk har forstått det eller ikke. Du har ikke forstått noe før du kan forklare det enkelt til andre.

5. Fokuser på det viktigste

Når det er kort tid igjen til prøven bør du skrive en liste over det du fortsatt ikke har lært deg. Fokuser på dette den siste tiden og stryk ut etterhvert som du får kontroll.

Vil du ha en personlig trener for hjernen? Prøv en privatunderviser!