Sommeren er nå definitivt over, og det samme er gjensynsgleden og spenningen rundt å møte igjen klassekamerater eller begynne på ny skole. Hverdagen kicker inn, arbeidsmengden hoper seg opp, dagene blir kortere, bikini og shorts byttes ut med ullskjerf, og gradestokken kryper nedover i takt med humøret. Eller?

Mange opplever at det er litt vanskeligere å stå opp om morgenen, litt vanskeligere å komme seg på skolen og litt vanskeligere å være spontan og sosial når høsten melder sin ankomst; en type post sommer-og-skolefri-depresjon der alt rett og slett føles litt trått. Men! Slik trenger det ikke være. Høsten bringer også med seg mye hygge, fine farger, og morsomme høstaktiviteter. Nå kan du endelig pløye gjennom alle seriene du ikke hadde tid til å se i sommer da du var opptatt med å bade, kjøre båt, sole deg og klippe plenen (?). Du kan gå i hi under dyna, gå i varme tøfler, tenne stearinlys og drikke te, kaffe, kakao eller andre varme drinker av preferanse. Selv skal jeg med god samvittighet ta meg en tur til Granca, og så skal jeg løpe langs Nidelven, puste inn frisk høstluft, se antocyaninene farge trærne i rødt, gult og oransje, sitte foran peisen, og begynne å glede meg til jul. Og jeg er ikke alene om å se alle mulighetene høstmånedene har å tilby:

Hva er din favorittaktivitet om høsten?

Eirik Torhaug, Energi og miljø, NTNU

Favorittaktiviteten på høsten må være å sykle langs Nidelven på vei til skolen og kjenne høstkulda bite litt i kinnene. Å være med venner i godt lag er en god nummer to 😀

Dag Audun, Biologi, NTNU

Min favorittaktivitet er å sitte på en kafé, drikke kaffe og jobbe med ISFiT (den intertnasjonale studentfesitvalen i Trondheim) med gode venner mens det regner utenfor! Det er nesten litt poetisk!

Michele Svartdahl, Pedagogikk, NTNU

Jeg elsker å gå i fjellet og gå kveldsturer langs Nidelven.

Henninge Torp Bie, biologi, NTNU

Aller best liker jeg å ri, men det er jo ikke alltid hester tilgjengelig. Men jeg liker telt med bål, og å plukke sopp. Og kakao generelt.

Johanna Uggla, Markedshøyskolen

Det er også lov å savne sommeren og lengte seg bort. «På høsten får jeg dødsangst og hater kulde, så jeg pleier å reise (hvis jeg har råd) for eksempel til Paris. Skulle gjort masse for å dra dit nå».

Høsten er også en god mulighet til å få litt orden over tilværelsen, få oversikt over fag og skolearbeid og eventuelt finne ut om man ligger ajour eller ei. Gjør man ikke det kan det være en god ide å allerede nå skaffe litt hjelp, for eksempel gjennom privatundervisning med Learnlink, slik at man er klar for prøvene, tentamenene og eksamenene som venter de kommende månedene. Men ikke glem da, å nyte denne tiden, hvor det å sette ny toppturrekord og å trene seg opp i NM i Slappa er like akseptert.

Vil du være sikker på at barnet ditt får den riktige oppfølgingen? Prøv tilrettelagt leksehjelp!

Les mer om leksehjelp!