Online.learnlink.no er laget for at en lærer skal kunne undervise elever akkurat som om de var i samme rom. Verktøyet fungerer best med 1-3 elever, men har plass til opptil 8 om gangen.

 I rommet kan man:

– Snakke og se hverandre via videosamtale

–  Tegne på felles tavle

– Dele skjerm og tekstdokumenter

– Ta opptak av timen, som kan deles med andre


Online.learnlink.no brukes allerede av flere tusen studenter og elever over hele Norge. Da det til vanlig er ment for leksehjelp passer det perfekt til undervisning også. Vi har gjort verktøyet tilgjengelig kostnadsfritt for alle som trenger det fremover.

1. Slik kommer du i gang

1. Gå til: online.learnlink.no

2. Lag deg en rom-kode som består mer enn 6 tegn, f.eks. olanordmann5648.

3. Trykk så på start undervisning og del linken i nettleser med den du skal ha undervisning med, f.eks. online.learnlink.no/olanordmann5648

2. Slik bruker du online.learnlink.no

Når du er inne i rommet finner du en menylinje i bunnen av bildet.  Her kan du gjøre følgende fra venstre:

–  Velge farge for penn

–  Velge tykkelse på strek til penn 

–  Velge mellom penn og kritt

–  Slette streker (visking)

–  Flytte deg rundt i arket

–  Skrive tekst

–  Slette alt i arket

Til høyre finner du et panel der du fra toppen kan:

– Avslutte samtalen.

– Skru av/på kamera 

– Skru av/på mikrofonen

– Dele skjerm 

– Bytte til fullskjerm

3. Hva passer online.learnlink.no til?

Du har kanskje opplevd at det fort blir bråkete og uoversiktlig når du samler over 20+ elever i et rom på nettet. Vi anbefaler derfor at du som lærer spiller inn filmer av forelesningene som du sender til elever. Elevene som forstår tildelte oppgaver og filmer kan jobbe for seg selv. Elevene som faller av kan du som lærer følge opp i online-rommet. 

For eksempel er det veldig lett å forklare pytagoras for 1-3 elever. Eleven kan stille spørsmål og delta i tegningen på tavlen. Hvis du ønsker å bruke andre kilder på nett kan du dele skjerm og ta med elevene til et annet sted. 

Om du har spørsmål må du gjerne kontakte oss på support@learnlink.no. Flere tips følger under filmen.

4. Sikkerhet

Online.learnlink.no er GDPR compliant

– All kommunikasjon som sendes på online.learnlink.no er kryptert og vi lagrer ikke personlig data.

– Akkurat som en nøkkel er det opp til deg hvem du deler rommet ditt med. Om du vil være sikker på at ingen andre bruker samme rom kan du opprette et nytt rom for hver økt. Når du er ferdig med å bruke et rom kan du slette alt som er tegnet ved å trykke slett alt. 

5. Mer info om online-rommet

– Den største delen av undervisningsrommet består av en tavle. Dette er en tavle som deles og hvor begge parter kan se og skrive på tavlen.

I menyen som du finner nederst på skjermen under tavlen finnes ulike funksjoner for å skrive på tavlen. Her kan du trykke på “Penn” og du kan da bruke datamusen til å skrive f.eks. regnestykker på tavle. Om du har en pad kan du tegne med fingeren etter å ha valgt penn.

Hvis du ønsker kan du trykke på “Tekst”. Her vil en tekstboks dukke opp og du kan bruke tastaturet for å skrive rett inn i tekstboksen.

Merk: Du må trykke deg ut av tekstboksen for at din elev skal se hva som står i boksen. Om du skal jobbe med mye tekst anbefaler vi at du deler skjerm og jobber i et tekstdokument som andre kan få tilgang til

– Om du har pause eller en elev som bråker kan du be dem skru av lyden.

– En veldig nyttig funksjon er at du kan dele skjerm med din elev slik at eleven hele tiden kan følge med på det du gjør. Den samme funksjonene gjelder også for din elev. Her kan du eller eleven din vise frem innhold dere har laget.