Unngå å bli utbrent midt i skoleåret – følg disse rådene!

Er du også en av de som hvert skoleår skal bli et nytt og bedre menneske? Som hvert år tenker at i år skal du begynne å lese tidlig før alle prøver, gjøre alle lekser og ha full kontroll i alle fag. Her er noen enkle tips til en bedre skolehverdag.

  • Sett deg realistiske mål.

Det er ingen vits i å gape over for mye på en gang, så skaff deg noen oppnåelige utfordringer.

  • Forbered deg til timene.

På videregående har du rundt 30 skoletimer i uken. Dersom du ikke har forberedt deg til timene vil mange av disse være helt bortkastet. Bare det å lese overskriftene til de relevante sidene i boken kan gjøre at du får mye mer ut av timen. Et tips kan være å bruke 5-10 minutter før hver time på å prøve å få oversikt over hva som skal gjennomgås.

leksehjelp og privatundervisning i fremmedspråk

  • Planlegg godt.

Skriv ned hva du skal få gjort og legg opp en plan for dagen din. Du kan for eksempel bruke kalender-appen på telefonen din, og legge inn varsler når du må dra et sted eller gjøre noe. Da kan du slappe av og unngå unødvendig stress.

  • Ta notater.

Ha orden på notatene dine fra begynnelsen av semesteret, slik at du lett kan finne frem til dem senere i semesteret. Dette gjør at du sparer mye tid før prøver og innleveringer.

  • Lær deg studieteknikk.

Mange forbinder studieteknikk med tankekart og fargerike notater, men det handler om noe helt annet: få bedre karakterer og mer fritid.

  • Sov godt.

Enten det handler om det sosiale eller det faglige på skolen, så gjelder det samme: du presterer dårligere hvis du ikke sover. Du trenger rundt 8 timer søvn hver dag for å prestere optimalt.

  • Bruk TO-DO-lister.

Det er slitsomt for hjernen å holde styr på alle tingene man skal få gjort. Med lister slipper du dette, og kan bruke hjernekapasiteten på det som virkelig er viktig.

  • Prøv en personlig lærer

Hvis du synes det er vanskelig å holde motivasjonen oppe, kan du få en ekstra boost ved å ha et par timer med en smart student. Det er vist at 98% av elever lærer bedre med én-til-én-undervisning.

Les mer om personlig lærer