Skoleåret 2020 har bydd på utfordringer for de fleste. For noen ga hjemmeskolen etterlengtet ro til å jobbe, men det er også mange som har slitt. Nå er sommeren her, men det er fortsatt grep du kan ta for å følge opp barna før de og du tar en velfortjent ferie. Bruker du denne måneden til å oppsummere litt får du et så godt utgangspunkt for høsten som mulig. Slik går dere gjennom året som var og forbereder dere videre.

Max Hauge er personlig lærer hos Learnlink og ekspert på leksehjelp. Han deler sine tips til hvordan dere kommer á jour med skolearbeidet før høsten.

Hva sitter og hva er vanskelig?

Etter disse månedene med hjemmeskole har du sannsynligvis fått et innblikk i skolehverdagen til barnet ditt som du aldri har hatt før. Med utgangspunkt i det kan dere sette dere ned sammen og undersøke hva som sitter av fagstoff og hva som har vært vanskelig og som barnet ditt ikke har helt kontroll på. Da blir det lettere for deg å finne passende oppgaver, og kanskje lage et lite læringsopplegg for sommeren. Dette er vi personlige lærere godt trent i og kan hjelpe deg med et skreddersydd opplegg.

Dette kan jeg ikke

Når du har avdekket kunnskapshullene må dere finne ut hvilken måte dere ønsker å tette de på. Man trenger ikke sitte inne og pugge regnestykker for å lære. Bland lek og læring i ferien, det finnes mange morsomme oppgaver der ute! Bruk læringsressurser du finner på nett, men vær kritisk, og tenk igjennom hvor mye læringsutbytte barnet faktisk får av å “se denne filmen om denne personen”. Det er absolutt mange gode dokumentarer og bøker dere kan se og lese sammen i sommer, men søk kunnskap, ikke underholdning.

Still sterkt til skolestart for å ikke falle bak

Da mange av fagene i neste skoleår bygger på kunnskapen fra året før, er det å bruke juni til å preppe veldig smart. I tillegg gir det ekstra mestringsfølelse å gå inn i ferien vel vitende om at barnet ditt er á jour med læringsmålene, og klar for nye utfordringer til høsten! Til slutt, viktigst av alt, vær fornøyde med det dere og barna har fått til i år og anerkjenn at dette har vært en spesiell situasjon. Dere fortjener en applaus!

Om Learnlink

Learnlink tilbyr tilrettelagt undervisning og leksehjelp over nett for grunnskolen og videregående skole. Vi har de beste personlige lærerne i landet og finner den som passer perfekt for deg. Vi bruker et egetutviklet videoverktøy som kombinerer videosamtale, chat og en delt skjerm som begge kan skrive og tegne på.

Ønsker du mer informasjon om nettundervisning? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.