Har du noen gang irritert deg over hvor lite du får gjort? Hadde du satt av hele ettermiddagen til skolearbeid, men endte opp med å nesten ikke få gjort noen ting? Her får du tipsene som gjør at du får gjort mest mulig på kortest mulig tid.

1. Mål

Uten noe å sikte mot, er det lett å miste inspirasjonen. Finn deg en målsetting som er ambisiøs, men samtidig oppnåelig – da har du størst sjanse til å få til det du ønsker. Det gir også mer motivasjon å jobbe med noe som er kjedelig.

2. Frister

Ha klart for deg hva som må være ferdig til når. Uten frister er det lett at de kjedelige (men kanskje viktige!) oppgaven legges bakerst i køen, og utsettes gang på gang. Fortell deg selv når du skal ha gjort noe, og overhold dette.

3. Hold deg unna distraksjoner

Hold deg unna snapchat, facebook og andre distraksjoner. Dette kan du sjekke i pausene, men ikke når du jobber. Synes du det er vanskelig å holde deg unna kan du for eksempel bruke appen ”Hold” eller blokkere sidene du bruker mest for en viss periode ved hjelp av ”StayFocused”.

4. Lister

Lag lister for alt som må gjøres. For eksempel kan det være lurt å lage en liste over alt som må gjøres hver uke, og deretter en mer detaljert liste for hver dag. Skriv ned når du har prøver og innleveringer, slik at du hele tiden har oversikt over hva som er det viktigste å jobbe med.

5. Planlegg godt

Fyll inn i kalenderen din når du skal jobbe med hva. Husk også å sette av tid til å gjøre det som gjør deg glad. Målet med å jobbe effektivt bør nettopp være at du da får mer tid til å gjøre det du liker. Du skal ha tid til å være med venner, trene, feste eller hva du måtte ønske. Ofte jobber du også mer effektivt dersom du har noe å glede deg til og deler opp dagen.

6. Jobb i korte økter

For mange er 45 minutter til en time passende lengde for en økt. Da klarer du å holde konsentrasjonen oppe hele tiden og dermed jobbe mer effektivt. Ta korte pauser mellom hver økt der du gjør akkurat det du vil.

Vil du ha en personlig trener for hjernen? Prøv en privatunderviser!

Les mer om privatundervisning