Oskar er 22 år, har verdens høyeste registrerte oksygenopptak og er verdensmester i junior temposykling. Etter videregående på NTG Lillehammer der han drev med landeveissykling satset han fulltid og syklet for team Joker, men la syklingen på hylla etter et år til fordel for studier. Først et årsstudium i psykologi, og nå går han andre året på NTNU i Trondheim der han studerer ingeniørvitenskap og IKT, og digger frivillige verv og en god stjernehimmel.

Hvordan synes du studenttilværelsen har vært så langt?

Utrolig bra! Første året var et komme-i-gang-år da jeg lærte litt studieteknikker og ble kjent med byen. I starten var det litt uvant og vanskelig å komme inn i studiene, men etter jeg ble med i UKA på våren boostet det tilværelsen.

Har du noen forslag til hvordan man kan bli kjent med folk når man er ny student?

Absolutt å ha frivillig verv, som for eksempel UKA her i Trondheim, eller å engasjere seg i idrettslag. Man bør benytte seg av alle tilbudene- melde seg på ting selv om man kanskje er litt ukomfortabel først. Etter jeg ble med i UKA ble jeg mye mer trygg på meg selv, og synes nå det er lettere å hive seg med på ting. Vervet bør heller ikke kun være relevant for studiet. Man bør ha litt utfordringer på andre plan også. Det sosiale er viktig.

Oskar verdensmester

Hva pleier du å gjøre når du ikke er på skolen?

– Jeg pleier å trene, henge med venner, lage mat, høre på klassisk musikk, vaske leiligheten og så åpne en god flaske rødvin. Har veranda så jeg pleier å kikke litt på stjernehimmelen. Ellers går mye tid til frivillig verv.

Hva synes du er den største forskjellen mellom arbeidet på videregående og universitetet?

– Det settes mye større lit til en selv. Man må ta ansvar for egen læring i mye større grad enn før, og man må lære seg å strukturere seg. Det som er utrolig bra er at de rundt også er interessert i det samme og har lyst til å lære ting og få til ting. Da blir det lettere å sette seg ned med skolearbeid. Skole har gått fra å være noe jeg må gjøre til å være en sosial greie. Det er mye hyggeligere å lese på skolen enn hjemme.

Hvordan pleier du å jobbe i eksamensperioden?

– Jeg jobber mye. Studier tar en mye større del av dagen enn vanlig. Står opp tidlig, og prøver å trene.

Har du noen tips til hvordan man kan gjøre eksamenstiden litt lettere?

Jeg prøver å finne på andre ting så jeg får tankene over på noe annet når jeg ikke leser. Setter av tid til å koble ut. Det blir mye skole, men det er viktig med fritid. Viktig å chille. Å lese med venner er et godt tips! Og å jobbe i intervaller, for eksempel 1 time lesing, 10 minutter pause. Og så er det lurt å ha bevege seg litt i pausen. Jeg pleier å ta backflip og arabisk flikkflakk.

Til slutt – gi oss en funfact!

Det er mer sannsynlig å bli drept av champagnekork på avveie enn av en giftig edderkopp! Keeg den.

Skal du også inn på drømmestudiene?

Les mer om privatundervisning

Ingrid studerer Biologi på NTNU, og skriver jevnlig artikler på Learnlink-bloggen om tips og triks til å gjøre det bedre på skolen.