Stadig flere tar opp fag som privatist for å forbedre karakterer fra videregående skole og mange betaler store summer for undervisning ved privatskoler. Likevel er det ingen garanti for at man får oppfølgingen man behøver, som kanskje også manglet på videregående. Da Nora Darvishzad skulle ta opp matematikk opplevde hun at privatskolen hun gikk på ikke kunne gi henne hjelpen hun trengte for å mestre faget. Redningen ble undervisning hos Learnlink.

Mattenotater

Privatskolen Nora tok undervisning ved slo sammen 1P-Y og 1P klassen, selv om mengden pensum de hadde var ulik. Klassen ble så stor at læreren ikke hadde kapasitet til å tilrettelegge undervisningen, og emnene Nora var usikker på ble hastet forbi.

– Jeg kjente at jeg holdt på å falle ut. Da måtte jeg finne på noe på egenhånd, forklarer hun. Sammen med en personlig lærer (PL) fra Learnlink hadde Nora ukentlig undervisning på nett der de jobbet målrettet frem mot eksamen.

– Jeg fortalte henne hva jeg skjønte og hva jeg ikke skjønte. Hun satte opp en plan for hvordan vi skulle gå gjennom ting, og så fikk jeg oppgaver som jeg skulle jobbe med. Det fungerte veldig bra, forteller Nora. Med sin PL kunne Nora fokusere på det hun trengte hjelp med.

En-til-en undervisning viste seg å være akkurat det som skulle til, og resultatene snakker for seg selv.

 

– Det har vært godt bare det å føle at jeg forstår noe, jeg har aldri vært noe særlig flink i matte. Og så gikk jeg jo fra 2 til 5 i matte, forteller Nora fornøyd.

Nora fikk hjelp med matte av en personlig lærer.

Hun tror en personlig lærer er et solid alternativ til skoleundervisning for privatister. En-til-en undervisning sikret at hun fikk hjelp til det hun fant utfordrende, og selv om læreren hennes bor i Trondheim og Nora i Oslo kunne de gjennom nettundervisning møtes når Nora hadde behov for det. Nora har allerede anbefalt online undervisning videre til klassekamerater det ikke gikk like bra med.

 

– Det var faktisk billigere også, påpeker hun.

 

Med økt mestringsfølelse og gode resultater fortsetter Nora å ta opp fag. Hun takker den personlige læreren sin og er glad for at hun tok saken i egne hender og fant Learnlink.

– Jeg er kjempefornøyd. Det reddet meg skikkelig, konstaterer Nora.