August går i 9. klasse på skole i Hof i Vestfold. For elever på ungdomskolen, videregående og universitetet betyr november og desember tentamener og eksamener, og August er intet unntak. Som et hjelpeverktøy til mattefaget og tentamen har han tatt kontakt med Learnlink, og har fått jevnlig nettundervisning fra Jonas siden skolestart. Etterhvert som mattefaget tok seg opp følte mammaen til August at det ble vanskeligere å hjelpe ham, og etter litt søking på nettet fant hun fram til Learnlink. Jeg tok en liten prat med August over skype om hans opplevelser med nettundervisning dette semesteret.

august

Hei, August! Hvordan synes du det er å motta undervisning? Føler du at du har lært mye?

Jeg synes det er veldig bra! Jeg føler jeg har lært mer dette semesteret enn jeg noen gang har lært før. Nettundervisningen fungerer også veldig bra. Av de to metodene vi har brukt, go-board og stativ, så synes jeg begge deler fungerer til det det skal, så lenge man har bra internett da.

Jonas, underviseren til August, har drevet med nettundervisning en stund. Han tilbyr to metoder der undervisningen enten foregår via GoBoard eller stativ. Med GoBoard kan man skrive så begge ser det, bruke kalkulator, tegne grafer og lignende. Jonas bruker tegnebrettet, mens eleven bruker PC-mus. Alternativet er stativ, der en smartphone festes til stativet slik at arkene det skrives på filmes. Da kan man også bruke kamera på PC, slik at man kan se hverandre og det man skriver samtidig. Som August synes også Jonas at begge metodene fungerer bra.

Hva synes du er forskjellen mellom å få hjelp hjemme, og fra Jonas?

Den største forskjellen er nok at Jonas er student nå, så han har mye nyere læring enn mamma og pappa, og vet hvordan man kan lære bort til andre. Det jeg synes er det beste med Jonas er at han tillater at man kan gjøre feil og han blir ikke sint når jeg ikke skjønner. Da prøver han heller å forklare på en bedre måte.

nettundervisning

Hva synes du er fordelen med å ha privatunderviser?

På skolen har læreren mange elever, så han eller hun må hjelpe mange og har kanskje ikke tid til å hjelpe meg nok. Det er fint å ha en man kan spørre om alt man lurer på og at han har tid til meg.

Til slutt- nå som du snart er ferdig med tentamenene, hva gleder du deg mest til i juleferien?

Det må nok være god mat og gaver.

Ingrid studerer Biologi på NTNU, og skriver jevnlig artikler på Learnlink-bloggen om tips og triks til å gjøre det bedre på skolen.