Denne uken lanserte vi en gratis leksechat der elever på alle skoletrinn kan stille faglige spørsmål og få svar av kompetente personlige lærere (PL) fra Learnlink. I denne spesielle tiden ønsker vi å bidra til at alle elever har et sted å vende seg for å få hjelp med store og små spørsmål. På andre siden av skjermen sitter en gjeng engasjerte unge mennesker klare for å hjelpe, og en av disse er student Karoline Borgø.

Karoline studerer førsteåret på byggingeniør ved NTNU, men har funnet en interesse i undervisning og planlegger å ta lærerutdanning. Ved siden av studier jobber hun på ungdomsskole og har i tillegg nettundervisning med elever på mellomtrinnet. Gjennom leksechatten stiller hun opp for å hjelpe enda flere.

– Vi vet at lærerne har god kontakt med elevene sine i disse dager, men for noen elever er kanskje terskelen litt høy for å kontakte dem når de har spørsmål, så vi håper leksechatten kan være et godt alternativ, sier hun.

De siste dagene har det strømmet inn spørsmål fra tidlig til sent og PLene må være kreative når de skal gi råd i mange forskjellige fag.

– Det gjelder for oss å være litt løsningsorienterte! Men selv temaer vi ikke er så godt kjent med kan vi alltids prøve å hjelpe til med, og vi kan tipse om steder de kan finne god informasjon. I tillegg er det viktig at vi klarer å forklare ting på en god og forståelig måte, fortsetter Karoline.

Hun vil oppfordre foreldre med spørsmål til å også benytte seg av chatten. De har brått blitt ekstralærere, men sitter ikke på alle svarene fordet. PLene har gode tips om nettsider og ressurser foreldre kan støtte seg på. Karoline har allerede fått gode tilbakemeldinger på leksehjelpen.

– Jeg pratet for eksempel med en mor som hadde spørsmål rundt en matteoppgave og hun satt veldig pris på å få hjelp. Jeg tror spesielt de foreldrene som har yngre barn som ikke kan bruke chatten på egenhånd kan ha nytte av oss!

Leksechatten er bemannet av personlige lærere fra Learnlink som er nøye kvalifisert, har politiattest, taushetserklæring og pedagogisk kursing. Til vanlig har de nettundervisning med elever i hele Norge i alle aldre og nå stiller de seg tilgjengelige så enda flere kan få hjelp.